Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 29, 2012

Πως φτιάχνω σπιτικό χωριάτικο ψωμί

Πως φτιάχνω σπιτικό χωριάτικο ψωμί Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάχνετε το δικό σας σπιτικό πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμί. Είναι τόσο απλό, που σίγουρα θα δοκιμάσετε. Αναπόφευκτα θα κάνετε τις συγκρίσεις με το ψωμί που αγοράζετε από το φούρνο της γειτονιάς. Υλικά για ψωμί Τα υλικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε το δικό σας πεντανόστιμο ψωμί είναι: α) 1 κιλό σκληρό αλεύρι (στο παράδειγμά μου χρησιμοποιώ το "Αλεύρι για παραδοσιακά ζυμωτά" από το ΑΒ. β) 1 κύβο φρέσκια μαγιά μπύρας (στο παράδειγμά μου χρησιμοποιώ την "το χελιδόνι" από το ΑΒ) γ) περίπου 250+150 ml χλιαρό νερό δ) λίγο αλάτι Οδηγίες παρασκευής ψωμιού Αδιεάζετε το αλεύρι μέσα σε ένα μπωλ (κρατήστε περίπου μιά χούφτα αλεύρι - θα το χρειαστούμε αργότερα). Το μπωλ θα πρέπει να έχει το διπλάσιο ύψος από όσο το ύψος που θα καταλάβει το αλεύρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατσαρόλα αντί για μπωλ. Ζεσταίνετε περίπου 250 ml νερού σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι άνετα ανεκτό στο χέρι σας. Αν τ

Σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι

Τι χρειαζόμαστε: 4 πορτοκάλια 2 λεμόνια ζάχαρη 1 βανίλια Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Τα κόβουμε σε κομμάτια μαζί με την φλούδα τους και τα βάζουμε σε μία λεκανίτσα. Τα καλύπτουμε με νερό και τα βάζουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 48 ώρες. Αφού περάσουν οι 48 ώρες τα αλέθουμε στο μούλτι (αφαιρώντας πρώτα τυχόν κουκούτσια) και μετράμε για κάθε κούπα πολτού μία κούπα ζάχαρη. Τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά, ρίχνουμε την βανίλια και την τοποθετούμε σε βάζα (αφού ανοιχτεί την διατηρούμε στο ψυγείο). Λίγα μυστικά ακόμα Νομίζω ότι θα σας ξετρελάνει διότι είναι πανεύκολη και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για πολλές χρήσεις (γέμιση σε μπισκότα ή σε κάποιο ρολό κ.α.)

Χειμωναθός

Εικόνα
Chimonanthus Φυλλοβόλος θάμνος. Αρωματική ανθοφορία με κίτρινα λουλούδια που εμφανίζονται στα γυμνά από φύλλα κλαδιά Δεκέμβριο- Φεβρουάριο.